Seven historical spots inside PMQ

Main entrance of Former Hollywood Road Police Married Quarters

Located at the slope of Aberdeen Street is the main entrance of the Former Hollywood Road Police Married Quarters. It was the main access of residents and had witnessed the growth of the police family community and the neighborhood through the years. The planter curbs surrounding the tree near the entrance are constructed by stones excavated from the remains of the Central School.

Underground Interpretation Area

Underground Interpretation Area is formed by two of the longest foundation remains of the Central School. Six pieces of floor and fragment of building materials are displayed here. It provides the public an opportunity to appreciate the historical and architectural values of the remains.

Granite steps and rubble retaining wall of the Central School

The granite steps and the rubble retaining wall have existed since the opening of the Central School in 1889. The steps connected the quarter blocks and the former Central Junior Police Call Clubhouse. After revitalisation, the steps maintained its original function to link the different platforms. Visitors can enjoy the scenery formed by the newly planted garden and old trees rooted at Hollywood Road.

Former Central Junior Police Call Clubhouse

Originally the two-storey recreational facility of the Former Hollywood Road Police Married Quarters, the building was subsequently converted into the Hollywood Road Police Primary School in 1950s then into the Central Junior Police Call Clubhouse in 1981. Today, it will be revitalised into a restaurant with its original designs intact, including the cantilevered balcony located on the first floor of the building and the canopy built over the main entrance.

Entrance of the Central School (Entrance at Staunton Street)

One of the entrance of the Central School was originally located at Staunton Street. The granite pillars and plinths around this area have existed since the times of the Central School. An underground public latrine built in 1918 is also located close by.

Exhibition Area (Units S508 & S509 on 5/F)

Two neighbouring living units were set aside for the interpretative exhibition. One features the timeline depicting the history of the Central School, while the other is designed to re-interpret a domestic home of a police family in the past. These two units provide visitors with a deeper understanding and experience on the historical and cultural value of the site.

Rooftop Garden (4/F)

Newly constructed, the Cube is a multi-functional hall used to host public activities while at the same time connects the two blocks. The rooftop garden is located at the roof of the Cube (fourth floor) and visitors can enjoy the sceneries of the garden and the surroundings.

Start planning your visit with us to explore the diversified historical and cultural background of PMQ!

Know more about PMQ Interpretation Guided Tour.